Дали знаете која е најпопуларната љубовна песна?

Loading...

’I Will Always Love You’, класичната балада на американската поп дива Витни Хјустон, само една недела пред Денот на вљубените е избрана за најпопуларна љубовна песна во САД.
’I Will Always Love You’, која ја напиша Dolly Parton vo 1794 година, а Хјустон ја обработи во 1992 за потребите на филмот „Телохранител“, во анкетата за најдобра љубовна песна доби  38 проценти од  гласовите.
Следни на листата се најдоа The Righteous Brothers и нивната “Unchained Melody, па потоа Percy Sledge и „When a Man Loves a Woman“, Joe Cocker „You are so Beautiful“. Првите пет ги завршуваат Bee Gees со „How Deep is Your Love“.
Во анкетата учествувале 2000 возрасни луѓе, кои можеле да гласаат за 40 предложени класични љубовни песни од сите времиња.’I Will Always Love You’, класичната балада на американската поп дива Витни Хјустон, само една недела пред Денот на вљубените е избрана

loading...
Loading...