Дали нашите деца се безбедни? За два дена физички нападнати тројца малолетници

Прашањето „Колку ни се безбедни децата“, логично се поставува меѓу родителите.
Полициските билтени секојдневно се полни со информации за нападнати и претепани деца, во Скопје и другите градови.
На 22.03.2019 година во 22:45 часот во СВР-Скопје В.Г.(41) од Скопје пријавила дека истиот ден околу 21:30 часот на улицата “Грамос“ нејзиниот малолетен син бил физички нападнат од друг малолетник.
На 23.03.2019 година во 20:30 часот во СВР-Скопје Г.К.(43) од Скопје пријавил дека истиот ден околу 19:50 часот на улицата “Иван Хаџиниколов“ две лица на возраст од околу 14 до 15 години физички го нападнале неговиот 15 годишен син.


На 23.03.2019 година во 10:40 часот во СВР-Скопје А.И.(41) од с.Средно Коњари-скопско пријавила дека истиот ден околу 10:30 часот во с.Средно Коњари нејзиниот малолетен син бил физички нападнат од М.М.(54).
Сочинет записник за констатиран прекршок по чл.12 од ЗППЈРМ.