Дали сте чуле за правилото на 5 часа – многу богаташи го користат

Loading...

Правилото со 5 часа на Бенџамин Фенклин го користат многу успешни и познати луѓе, но и другите кои сакаат да напредуваат во кариерата.
Половина век по неговата смрт се смета за најголем американски државник, претприемач, пронаоѓач и писател. Тој секој ден во учење поминувал по 1 часа или 5 часа неделно. Станувал рано за да учи. Си поставувал цели кои влијаеле на неговиот личен развој и ги следел резултатите.
Направил заедница на луѓе кои тежнеат кон занает и унапредување на заедницата. Своите идеи ги претворал во експерименти.
Се советува, по негов пример секој ден да се вложува во себе, за да долгорочно има резултати. Тој го потврдил со лично искуство правилото дека човек учи додека е жив.

loading...