Да се оправала држава со промена на име, сите би менувале име секој месец, напиша Тортевски

Loading...

На својот Твитер профил адвокатот Александар Тортевски ја искоментира одлуката на македонскиот Парламент за промена на името во Репулика Северна Македонија.
-Не е за славење за промената на името. Бевме приморани да голтнеме жива жаба и да се полееме со катран со амнестијата. Тоа не е за славење. Да се оправала држава со промена на име, сите би менувале име секој месец. Сега претстои тешкиот дел за што се плашам дека немаме капацитет, напиша тој.

loading...