Двајца ученика силувале ментално заостанато девојче пред професорка

Loading...

Ментално заостаната 15-годишна њујорчанка ја силувале двајца школски колеги под масата во текот на настава во училницата, а професорката само стоела неколку чекори од нив и не го спречила тоа.
Малолетната девојка, идентификувана со иницијалите К.Ј., 10 минути ја силувал еден ученик, додека другиот ја удирал по глава секој пат кога ќе се обидела да побегне. Незината мајка веќе поднесе тужба во која наведува дека професорката ја игнорирала ситуацијата дури и кога едниот ученик дури и заиграл на масата, додека другиот го извршувал овој грозоморен чин.  К.Ј. го пријавила ова на социјалниот работник во школото Martin De Porres Academy, но тој злочинот не го пријавил тука ја оставил девојката сама во училница со силувачите и им кажал да ја “расчистат работата”. К.Ј. излегла од училницата со модрица на десното око.
Нејзините напаѓачи биле познати по насилното однесување, и двајцата живеат во дом за деликвенти.
Школскиот директор Ed Dana истакнал дека истрагата веќе е во тек, а професорката била отпуштена.Ментално заостаната 15-годишна њујорчанка ја силувале двајца школски колеги под масата во текот на настава во училницата, а професорката само стоел

loading...
Loading...