Ден по погребот на Шабан и музичарот со кого загинаа погребан со омилената песна од Шаулиќ која го опишува неговиот живот

Loading...

Ден по погребот на кралот на фолк музиката Шабан Шаулиќ е погребан музичарот Мирсад Кериќ кој воедно беше и возач при кобната несреќа во Германија.
Музичарот кој беше долгогодишен соработник на Шабан беше испратен утрово во германскиот град Офенбах, а семејството Шаулиќ испрати и венец со последен поздрав и до него.

-Последен поздрав драг Мирса од семејството Шаулиќ, пишувало на венецот кој денеска пристигна на гробиштата во Офенбах.
Инаку музичарот беше погребан со песната од Шабан „Да се опет родим“,

loading...