ДЕПРЕСИВНА ВАГИНА ИЛИ ВУЛВОДИНИЈА: ШТО ДА ПРЕВЗЕМЕТЕ АКО ИМАТЕ БОЛКИ ЗА ВРЕМЕ НА СЕКС?

Loading...

ДЕПРЕСИВНА ВАГИНА ИЛИ ВУЛВОДИНИЈА: ШТО ДА ПРЕВЗЕМЕТЕ АКО ИМАТЕ БОЛКИ ЗА ВРЕМЕ НА СЕКС?

Кај некои жени се јавува непријатна болка, пецкање и чешање таму долу, било после сексуален однос, било после возење точак, јавање, поставување тампон, а понекагаш и од седење. Точната причина за оваа појава не е позната, но лек има.

Се препорачува носење исклучиво на памучна долна облека, употреба на лубриканти, релаксација… За потешките случаи се препорачува избегнување на пенетрација на некое време, а понекогаш лекарите препишуваат и благ антидепресив.

Еве како британските експерти сликовито ја објаснуваат “депресивната вагина“ или вулводинија:

МАЖИТЕ ИЗНЕВЕРУВААТ СО ВАКВИ ЖЕНИ!

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...