Десерт без глутен: Мафини со чоколадо

115 гр. путер
Три лажици какао
Три јајца
Шолја кафеав шеќер
Две лажици екстракт од ванила
Начин на подготовка


Загрејте ја рерната на 180 степени и подмачкајте го тавчето за мафини со путер.
Во садот промешајте оризово и бадемово брашно, сода бикарбона, сол и цимет. Во друг помал сад промешајте чоколадо и путер и стопете ги на пареа. Кога ќе ги тргнете од огин, додајте и какао.
Во поголем сад, со миксер изматете јајца и шеќер и додајте екстракт од ванила.
Постепено додавајте ја смесата од чоколадо и путер, матете околу една минута, па додајте ја смесата со брашното и соединете ги.
Смесата сипете ја во калап и печете околу 15 минути.

Loading...