Десетици жители на Теарце се сомневаат дека се заразени од водата за пиење

Loading...

Десетици жители на село Теарце, Тетовско се заразени од бактерија. Првичните сомнежи се дека бактеријата доаѓа од системот за водата за пиење. Вчера Институтот за здравство ја зема водата за анализа и се очекува денеска да ги објави резултатите. Според нив ќе се дознае дали причината за проширувањето на вирусот е водата за пиење со која се снабдуваат жителите на Теарце, јавува “Алсат“.
Заразените на почетокот чувствуваат замор, а потоа им се појавуваат и други симптоми.

loading...