Десет земји кои најмногу ја мразат Америка

Loading...

Блискиот Исток не не изненади, но во изминатите неколку години, и некои други земји и го „свртеа грбот'' на Америка.
Американската агенција за истражување Меридијан Меѓународен центар и Галуп истражуваа 130 земји, за тоа како се тие “расположени” кон Америка.
Дури 80 проценти од Пакистанците се против политиката на Обама, а степенот на неодобрување во другите земји се движи од 25 до 60 проценти.
Погледнете кои се земјите кои најмногу ја мразат Америка:
10. Србија
Ниво на “омраза”: 57%
Објаснувањето вели дека Србите ” ги мразат” САД, затоа што тие меѓу првите го “признаа” Косово како нова држава. Сепак, да се наведе дека ситуацијата е значително подобрена и дека премиерот Дачиќ неодамна изјави дека Србите биле со години залажувани дека Косово е сеуште нивно.
9. Грција – 57%
7. Ирак – 60%
6. Иран – 61%
5. Египет – 62%
4. Либан – 64%
3. Алжир – 67%
2.Палестина – 77%
1. Пакистан – 79%Блискиот Исток не не изненади, но во изминатите неколку години, и некои други земји и го „свртеа грбот'' на Амер

loading...