Десет причини зошто мастурбацијата е здрава

Loading...

Десет причини зошто мастурбацијата е здрава

Многу луѓе, особено жените тврдат дека  не мастурбираат и сметаат дека мастурбацијата е нешто лошо и прљаво, но вистината е многу поинаква – таа е здрава и добро влијае на организмот помага во опуштање и им помага на луѓето да се запознаат себе си интимно и да го заскаат своето тело.

Еве 10 причини поради кои докторите тврдат дека мастурбацијата е добра:

1. Наједноставната причина – чувството е прекрасно.

2. Со помош на мастурбацијата учиме за своето тело; што нас не пали, а што не. Таа помога при наоѓање на     основните сексуални потреби и начини како можат да се задоволат. Кога тоа ќе го поделите со својот партнер – сексуалниот живот станува одличен.

БЕСЦЕНЕТИ ЉУБОВНИ ЛЕКЦИИ ОД ЖИВОТОТ

3. Ве ослободува од напнатост и помага за добар сон без никакви таблети и хемикалии.

4. Мастурбацијата помага при одделување на љубовта од сексот, односно при разликување на сексуални афери од љубовни и на тој начин лесно е да се свати дека оргазмот не значи љубов.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...