Лош старт на учебната година

Loading...

Иако на големо се зборуваше во јавноста за фирмата која го доби спорниот тендер за книги сеуште учениците ги немаат добиено книгите.Тие ке бидат приморани сега додека не стигнат книгите(никој не знае кога ке биде тоа) да учат од скрипти и работни листови.Некои школи дури имаат проблем со организирање на храна за ученците.
Како не ви е срам децата без храна да ги оставите???? Коментира еден родител од школото Јан Коменски во Карпош.
Родителите во многу училишта беа повикани на родителски средби и скоро секаде го изразија својот револт зашто нема книги со почеток на школската година .
Само за потцетување на огромната набавка која што ја доби АРС Ламина и за нејзината законитост.Набавка спорна а плус учебниците каснат .
ДОЈДЕ ЖИВОТ !

loading...