Децата кои беа оставени сами во автомобил се одземени од родителите, сместени кај згрижувачко семејство

Loading...

Двете деца што синоќа беа оставени сами во паркиран автомобил во скопската населба Ново Лисиче се времено одземени од родителите.
Децата се сместени кај згрижувачко семејство, соопштија од Центарот за социјални грижи.


Се чекаат документи и официјални резултати од истрагата на МВР и ОЈО, за да се одлучи до кога ќе бидат сместени во згрижувачко семсјтво или дали на родителите ќе им биде одземено родителското право.
Центарот бил известен за ситуацијата на децата уште во текот на вчерашниот ден, но поконкретни чекори се преземаат денеска откако завршиле деталните лекарски прегледи.

loading...
Loading...