Диви коњи трчаат на Пелистер

Loading...

На профилот на битолчанецот Даниело Божиновски кој објави видео од кое застанува здивот. може да се видат непроценливите и ненадминливи убавини на нашата Македонија, зрачат со слобода и инспирација – диви коњи во кас по падините на Пелистер.
Видеото е снимено на преспанската страна на Пелистер, на граничната линија со Грција, помеѓу врвовите Балтан и Цуце. Под овие врвови се наоѓаат селата Брајчино и Љубојно

loading...