Директорот на јавно здравје вели нема да се отворат границите

Loading...

Вечерва во емисијата „Топ Тема“ гостуваше директорот на јавно здравје, Арбен Зибери кој што посочи дека поради новостаната ситуација со нагло зголемување на бројката на новозаболени знак прашалник е дали ќе се отворат границите на 15-ти јуни. Ова го изјави Зибери додека Заев бара упорно избори на 5-ти јули.


„Сега за сега пак ќе кажам секоја одлука не може да кажеме дека ќе биде точно на 15-ти. Бидејќи ние еден период имавме мал број на заразени и никој не очекуваше дека денеска по еден месец , јас како пример ќе го спомнам Скопје, 5-ти мај немавме ниту еден заразен, а денеска имаме 59. Тоа значи дека никој од тогашна гледна точка никој не би прогнозирал дека по еден месец ние ќе имаме толку заболени“, појасни Зибери.

loading...