Дозволената граница за афлатоксин во млекото во Србија ќе биде 0,5, а не 0,05

Министерот за земјоделство на Србија, Горан Кнежевиќ во четврток најави промена на правилникот за исправност на млекото.
Како што објасни, Владата на Србија донела одлука да ги врати старите правила така што од сега дозволената количина на афлатоксин во млекото ќе биде 0,5, а не 0,05 микрограми по килограм.Оваа одлука била донесена, како што нагласил министерот, во договор со различни институции и произведувачи.На прес-конференцијата Кнежевиќ рекол дека забранува промет на млекото од 73 фарми на коишто има 1.382 грла. Супер анализата на млекото сè уште не е стигната од Холандија.
МакфаксМинистерот за земјоделство на Србија, Горан Кнежевиќ во четврток најави промена на правилникот за исправност на

Пронајдете не на следниве мрежи: