ДОКОЛКУ ЧЕСТО ГИ ИМАТЕ ОВИЕ СОНИШТА, ВНИМАНИЕ! ПСИХОЛОГОТ РАДАК ОТКРИВА: Нешто ви кажуваат, а може да укажуваат на БОЛЕСТ

Што ни откриваат и кажуваат соништата, објасни психологот Катарина Радак!Психологот Катарина Радак го открива значењето на соништата

Психологот Катарина Радак во емисијата откри што значат одредени соништа и како да ги толкуваме, а таа рече дека сите симболи кои ги сонуваме всушност ги претставуваат нашите аспекти од животот. Рускиот психијатар Васили Касаткин еднаш рекол дека во соништата можеме да добиеме информации за болеста, бидејќи секој дел од телото е поврзан со мозокот преку нерви.

„Да го замислиме несвесното како 95% од нашата психа или свест и тоа несвесно има многу подобри и посилни радари од нашата свест, па сè што се случува на клеточно ниво во телото, овие радари ги „фаќаат“, дури и пред лекарот да открие нив“, објасни психологот и додаде дека луѓето постојано сонуваат за време на спиењето, и во РЕМ и во не-РЕМ фаза.

ДОКОЛКУ ЧЕСТО ГИ ИМАТЕ ОВИЕ СОНИШТА, ВНИМАНИЕ! ПСИХОЛОГОТ РАДАК ОТКРИВА: Нешто ви кажуваат, а може да укажуваат на БОЛЕСТ

„Жените се повеќе склони да сонуваат повеќе од мажите, но има и луѓе кои не се сеќаваат на своите соништа“, продолжи психологот Радак. Но, кога и дали треба да бидеме загрижени?

Како што напомена, малкумина одат кај психотерапевт да ги анализираат нивните соништа, а секојдневието игра голема улога во соништата. Психолог открил дека ако соништата се повторуваат, тоа значи дека тие ви кажуваат дека нема да исчезнат додека не разберете што ви кажуваат. И ако не можете сами, разговорот со психолог и психотерапевт ќе ви помогне во тоа.

Пронајдете не на следниве мрежи: