До крајот на годината уште четири неработни денови- два се споени викенда, а два неработни денови се во вторник

Loading...

Денеска е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, а воедно ова е и последниот празник за верниците од православна вероисповед.
До крајот на годината остануваат уште четири неработни денови за сите граѓани на нашата земја.
Од нив два се споени викенда, а два се паѓаат во вторник.
За сите граѓани на РМ
8 септември (вторник), Ден на независноста;
11 октомври (недела), Ден на народното востание, односно 12 октомври (понеделник) е неработен ден;
23 октомври (петок), Ден на Македонската револуционерна борба;
8 декември (вторник), Св. Климент Охридски;


За граѓаните од православна вероисповед
28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица);
За граѓаните од католичка вероисповед
1 ноември (недела), Празникот на сите светци;
25 декември (петок), првиот ден на Божиќ;
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ
22 ноември (недела), Ден на албанската азбука;
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ
28 септември (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур;
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ
28 септември (понеделник), Меѓународен ден на Бошњаците;
За граѓаните припадници на турската заедница во РМ
21 декември (понеделник), Ден на наставата на турски јазик.

loading...