Дубаи ќе добие нов облакодер, Бурџ Џумеира

Loading...

Во Дубаи наскоро ќе никне нова меганаселба сместена во уште еден необичен облакодер во градот.
Државната инвестициска компанија Dubai Holding објави детали од мегапроектот, облекодер висок 550 метри. Станува збор за облакодерот Бурџ Џумеира, сместен во областа Ал Суфу во Дубаи, во близина на Бурџ ал Араб.
Изградбата ќе започне во 2023 година. Дизајнот е инспириран од песочните дини и оази.

loading...