Еве дали Настрадамус го предвиде и коронавирусот за 2020 година

Најголемото пророштво од кое стравуваат многу луѓе е тоа дека на човештвото му се подготвува Трета светска војна, која ќе трае триесет години. А еве што предвиде пророкот за 2020 година.
Доналд Трамп повторно ќе биде избран за претседател, но ќе се најде во опасност.
Америка ќе ја погодат силни потреси, особено Калифорнија и тоа во текот на јуни и јули.
И Европа не е побезбедна од потреси. Иако не предвидел кога точно ќе биде земјотресот, наводно ќе биде во Турција и ќе биде со јачина меѓу 7 и 7,5 степени според Рихтеровата скала.
Глобалната економија повторно ќе биде во криза. Нострадамус ја предвидел кризата во 2008 година, а истото го предвидува и за 2020 година. Стартер за новата економска криза ќе биде токму Велика Британија, која ќе го реализира Брегзит и ќе излезе од Европската Унија. Нострадамус дури предвидува дека целото Обединето Кралство би можело да се распадне.


Тој исто така предвидува дека монархот „кој најдолго владее ќе умре“.Освен големите земјотреси во Европа и Америка, Нострадамус предвидува страшни пожари во Грција, Поетугалија, Шоанија, Холандија, германија, Франција и Хрватска. За Америка предвидел и силни бури и торнада.
За 2020 година Нострадамус го предвидува и она од што многумина се плашат веќе со години – растопување на ледниците.
Сепак во овие предвидувања на Настрадамус го нема коронавирусот што можеби му дава надеж на светот дека тој можеби набрзо би исчезнал.
Инаку за потсетување силниот земјотрес кој го предвиде Настрадамус Турција ја стресе минатиот месец на 24 јануари и беше со јачина токму од 6,9 степени по рихтер.

ПОВЕЌЕ ЗА ВИРУСИТЕ на пулс24 ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА!!!

Се за КОРОНА ВИРУСОТ на пулс24 ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА

За ВАКЦИНИТЕ на пулс24 ПОВЕЌЕ ТЕКСТОВИ ТУКА!!!

Пронајдете не на следниве мрежи: