Еве зошто другарите не си ги преземаат девојките

Loading...

Многу мажи ќе се согласат дека пријателите се поважни од девојките, но новите истражувања покажуваат зошто е тоа така …
Иако да се одолее на шармот на убавата девојка на најдобриот пријател очигледно делува како предизвик, истражувањето покажува дека на мажите ова всушност воопшто не им е толку тешко. И еве зошто:
Американските научници го мереле нивото на тестостерон кај мажите при интеракција со девојката на близок пријател и дојдоа до изненадувачки резултати: без разлика колку и да е девојката на другарот атрактивна, нивото на тестостерон на мажите опаѓа откако ќе разговараат со неа.
Ова откритие укажува на тоа дека мажите се биолошки формирани така да едни на други не сакаат да си ги преземаат девојките, и кога тестостеронот додека се во интеракција со нив опаѓа, ќе останат лојални на неговиот другар, што не му е дури ни физички тешко, бидејќи девојката на другарот природно помалку го привлекува.
Би било интересно да се види дали и на девојките им опаѓа нивото на естроген по разговорот со дечкото на најдобрата пријателка …Многу мажи ќе се согласат дека пријателите се поважни од девојките, но новите истражувања покажуваат зошто е тоа така

loading...