Еве како ќе живееме по коронавирусот: Ништо повеќе нема да биде исто!

Loading...

Откако ќе заврши пандемијата, со сите нејзини ефекти врз здравјето на луѓето и економијата, ќе се навикнеме на новата состојба, која ќе ја сметаме за нормална.
Еве како ќе живееме по коронавирусот: Ништо повеќе нема да биде исто!
Научникот Грег Брајден претпоставува дека нашите животи ќе изгледаат поинаку и ќе бидат потребни одредени јасни промени – во општеството, бизнисот (економијата) и начинот на живот на секој од нас.
На крајот на краиштата, начинот на кој функционираше светот досега е целосно неодржлив, потенцира Брајан.


По короната, ќе живееме повеќе локално. Па, сè што досега набавувавме од светот, ќе го набавуваме во некое тесно, локално подрачје, без разлика дали станува збор за храна, лекови или извори на енергија.
Но, благодарение на тоа, повеќе ќе ја цениме нашата заедница и обичниот човек.
Тоа ќе биде предизвик, но секако предизвик за кој вреди да се живее. Во извесна смисла, ќе се роди новиот човек.
Останува да се види како ќе нè промени искуството од коронавирусот.
Останете смирени и оптимистички настроени, но запомнете дека треба да се заштитите и да го зајакнете имунитетот.

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ВЕСТИ НА ТЕМА:

Борис Џонсон на мета на критики за непримена на мерки за заштита од КОРОНА ВИРУСОТ

Русија им предаде на 13 земји тест-системи за откривање коронавирус

Трамп повика 1 милион резервисти во борба со КОРОНА ВИРУСОТ

Безмалку 1000 мртви во Италија вчера од КОРОНА ВИРУСОТ

Повеќе информации и анкети можете да најдете на нашата Фејбук страница!!! клик на сликата 

loading...