Еве како ќе изгледаат личните карти за албанските граѓани!

Loading...

На Фејсбук страната на Движењето Беса, постирана е „фотошоп” верзија на тоа како во иднина би изгледала лична карта на Албанците во „Северна Република Македонија“ со кусо објаснување какви придобивки обезбедила оваа партија во преговорите со премиерот Зоран Заев.
1. Загарантирано државјанство за Албанците.
2. Во личните карти ќе има графа на етничка, албанска припадност.
3. Албанската дијаспора од Македонија ја воведовме во Уставот.
4. Ние не го затворивме поглавјето за правата на Албанците.
5. Движење Беса ја запечати иднината на Северна Македонија во НАТО.
Интересно е дека државјанството – македонско ќе биде напишано на албански, а ќе има и посебна графа за етничката припадност, нешто што во сегашните лични карти – го нема.

loading...