ЕВЕ КОЛКУ ДОЛГО МОЖЕТЕ ДА ГО КОРИСТИТЕ ИСТИОТ ПЕШКИР

Loading...

Скоро секој прави една грешка после туширање, и може да биде опасна по здравјето, па затоа треба да посветите големо внимание за да не го повторите повторно.
Во основа, после капење, кога ќе се избришеме со пешкир, го оставаме во бањата да се исуши. Меѓутоа, како што предупредуваат лекарите, оваа навика може да биде штетна за здравјето, бидејќи тогаш габите и бактериите можат да се размножуваат.
Ако влажна крпа полна со мали честички од мртвиот површински слој на кожата ја помине ноќта на загреано место, како што е бања после капење, бактериите и габите ќе се размножуваат на неа, за многу кратко време.
Максималниот број на употреба на една крпа е три пати помеѓу две миење, но само ако во меѓувреме се исуши темелно, советуваат лекарите.
Кога користите крпа, оставете да се исуши добро за да спречите развој на бактерии, а она што е исто така многу важно е да користите различни крпи – специјални за раце, специјални за лице и специјални за тело. Исто така, секој член на семејството мора да има свој пешкир.
Лекарите советуваат жените да имаат посебна крпа за интимниот регион, и во случај на каква било инфекција, треба да ја менуваат по секоја употреба и да ја коваат за време на перењето.

loading...
Loading...