Еве по колку литри вода на ден треба да пиете според вашата тежина

Секоја диета и начин на слабеење значи трошење на доволна количина на вода, што е два литра, или осум чаши.

Еве колку вода дневно треба да пиете за да изгубите дел од вашата телесна тежина, во споредба со килограмите кои ги имате

– Ако имате 60 кг, треба да пиете 2 литри вода секој ден

– 65 кг, треба да пиете 2,1 литри вода секој ден

– 70 кг, треба да пиете 2,3 литри вода секој ден

– 75 кг, треба да пиете2,5 литри вода секој ден

– 80 кг, треба да пиете 2,6 литри вода секој ден

– 85 кг, треба да пиете 2,8 литри вода секој ден

– 90 кг, треба да пиете 3 литри вода секој ден

– 95 кг, треба да пиете 3,2 литри вода секој ден

– 100 кг, треба да пиете 3,3 литри вода секој ден

– 105 кг, треба да пиете 3,4 литри вода секој ден

– 110 кг, треба да пиете 3,6 литри вода секој ден

– 115 кг, треба да пиете 3,7 литри вода секој ден.

Пронајдете не на следниве мрежи: