Еве што им е поважно на мажите – фудбал или секс?

Многупати се воделе дискусии за тоа што им е поважно на мажите, фудбалот или интимноста со саканата личност.
Имено, меѓу испитаните мажи, во шест различни земји – Белгија, Англија, Германија, Португалија, Шпанија и Шведска, дури 72% од нив, кои воедно се и фанови на фудбалот, признале дека попрво би гледале фудбалски натпревар отколку да имаат итимен однос со саканата личност.
Не само шѕто мажите го одбираат фудбалот пред сексот, туку дури 75% признаваат дека плачеле кога нивниот тим загубил.


Неуролозите, кои ја набљудувале работата на мозокот на фудбалските навивачи, додека гледаат натпревар, откриле дека во моментот кога нивниот тим ќе постигне гол – се активира областа на мозокот која е задолжена за интензивно задоволство и сексуално возбудување.