Египет без странски инвестиции

Loading...

Странски инвестиции во Египет речиси да не се регистрирани за период од шест месеци, заклучно со декември 2012 година, покажуваат податоците на локалните власти.„На државата и се потребни силни инвестиции за да достигне економски раст од седум отсто, кој според тврдењето на економистите е неопходен за да се намали стапката на невработеност во Египет“, вели египетскиот министер за планираше Ашраф ал Араби.Тој информираше дека во последното тромесечје од минатата година економскиот раст во Египет изнесувал 2,2 отсто.
МакфаксСтрански инвестиции во Египет речиси да не се регистрирани за период од шест месеци, заклучно со декември 2012 г

loading...