Еден МиГ-29 ниско го надлетувал Нови Пазар

Loading...

Еден МиГ-29 надлетувал над Нови Пазар во правец на Копнената зона на безбедност. Утринава претседателот на Србија, Александар Вучиќ по упадот на специјалните единици на косовската полиција на северот на Косово и Метохија, и апсењето на Срби  како врховен командант нареди полна борбена и боева готовност на српските армиски единци.
– Доколку дојде до било какво загрозување на поредокот и животот на луѓето на северот на Косово, нашата војска ќе го заштити нашиот народ – порача Вучиќ.

 

loading...