Едноставна и ефикасна: Јаболкова диета

Loading...

Јаболковата диета ќе ви помогне да ги нормализирате и корегирате метаболните пореметувања и да ја намалите телесната тежина. Пектините кои ги има во јаболкото абсорбираат во цревата различни токсини, тешки метали, радионуклиди и други опасни материи.
Диетата трае 7 дена и вклучува секојдневна консумација на 1 – 1,5 килограми јаболка распределени на 5 оброци, а на секој оброк се додава и чаша јогурт.


Докажано е ако редовно се консумираат јаболка значително намалува ризикот од појава на малигни карциноми во организмот. Јаболковиот екстракт активно го намалува растежот на раковите клетки.
Освен тоа јаболкото делува на метаболизмот на тој начин што го намалува усвојувањето и складирањето на маснотии во телото. Ако сакате да продолжите со слабеењето, тогаш додадете уште седум дена во кои вечерата и доручекот ќе ги замените со по едно јаболко и чаша јогурт.

loading...