Ефтина струја, инфо што треба да го знаете за да заштедите

Loading...

Ефтина струја, инфо што треба да го знаете за да заштедите

Кога важи? Дење и ноќе?

Во кои термини е евтина дневната тарифа (период/време и денови од неделата)?

  • од понеделник до сабота во период од 14.00 до 16.00
  • недела цел ден

Исто така “ноќната” евтина тарифа важи секој ден од 22:00 часот до 07:00 часот.

  • Дневната евтина тарифа важи само за домаќинства, не и за други категории на потрошувачи.

Дали дневната евтина тарифа ќе важи и за празници?

  • Дневната евтина тарифа (14-16 часот) ќе биде активна од понеделник до сабота + недела цел ден, независно од тоа дали е празник или не.

Која е цената на евтината тарифа?

  • Цената на евтината тарифа во моментот е 2.78 ден/kWh и истата е предмет на одлука на Регулаторната комисија за енергетика.
* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...