Ештон за роденден од Дачиќ доби шал, од Тачи гердан

Loading...

Седмата рунда политички дијалог помеѓу Белград и Приштина во средата мина во многу работна, но и во свечена атмосфера, бидејќи високата претставничка на Европската унија, Кетрин Ештон тој ден славеше роденден.Како што е ред, гостите на славеничката и донеле пригодни подароци, пишува „Вечерње новости“, наведувајќи дека српската делегација била практична и мислала на долгата зима која сеуште трае во Брисел, а приштиснката екипа акцент ставила на скапоценост.Хашим Тачи на славеничката и подарил гердан, додека Ивица Дачиќ ја дарувал со шал и ракавици.Ештон срдечно се заблагодарила на пдоароците, но сигурно би била позадовлна двајцата да ја израдуваа со договор, пишува „Новости“.
MaкфаксСедмата рунда политички дијалог помеѓу Белград и Приштина во средата мина во многу работна, но и во свечена атмо

loading...