Е, ова е вистински пекол, температури од +63 степени

Фотографии од стопени делови на автомобили заради високите температури кои во Кувајт го достигнаа својот максимум кој до сега не е забележан, се споделуваат на социјалните мрежи. Измерени се +63 степени Целзиусови, но затоа во Саудиска Арабија е “доста постудено“ и се измерени само +55.
Од енормно високите температури се топат и пластичните делови на уличните семафори…

View image on Twitter
Jacque@Jacquekourouss
On Saturday kuwait recorded the highest temperature in the world.
Reaching 52.2 degrees Celsius in the shadows and 63 (145 F) degrees Celsius under direct sunlight, according to Al Qabas newspaper.
In Saudi Arabia, the mercury rose to 55 degrees Celsius in Al Majmaah at noon.
17 
0

Loading...