Желбата за кисели краставички можеби укажува на ОВОЈ проблем

Експертите тврдат дека е доволно да го слушате вашето тело и со време ќе видите дека ви треба помош.

Кога ви доаѓа желба за одредена храна, тоа обично значи дека на вашето тело нешто му недостасува.
Силната потреба за кисели краставички обично е поврзана со бременоста, но ако силно ги посакувате, тоа може да укаже на дехидрација.

Желбата за кисели краставички можеби укажува на ОВОЈ проблем

Киселите краставици содржат многу натриум, кој е важен електролит и помага во одржувањето на телото хидрирано.
-Ова е причината поради која има потреба од солена храна. Првите симптоми на дехидрација се замор, забавен метаболизам, забрзано чукање на срцето, грчеви во мускулите, вели рускиот нефролог Иван Литвинов.

Пронајдете не на следниве мрежи: