Жените поизбирливи при сексот за една ноќ

Loading...

Кога станува збор за секс за една вечер, жените се многу поизбирливи при изборот на соодветен секс партнер отколку мажите. Тие најчесто се впуштаа во секс исклучиво со мажи кои им се исклучително атрактивни.

Спротивно на нив, мажите баш и не се толку избирливи. Така барем се тврди во британската студија спроведена во Брунел Универзитетот. Оваа студија проучувала колку атрактивноста на спортивниот пол влијае на изборот на партнера за секс за една вечер.

10 знаци дека сте еден за друг

Резултатите од истражувањето велат дека во ваков случај, мажите ги спуштаат своите стандарди додека жените го прават токму спротивното, односно ги подигнуваат критериумите.

Кој троши повеќе калории за време на секс?

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...