Жените полудеа по оваа 7-дневна диета: Не мора да се откажете од ниедна намирница, а постои и нешто подобро!

Loading...

За да го спречите тоа или да се ослободите од вишокот, обидете се да се придржувате до лесната диета, со помош на која може да загубите до три килограми, а притоа нема негативно да влијае на вашето здравје.
Оваа диета се базира на есенски намирници, па во чинијата треба да имате воглавно зеленчук и месо. Предноста на оваа диета е тоа што не мора да исфрлате ниедна група намирници, а ниту количината која ќе ја внесете не е ограничена.
Диетата трае седум денови, но тоа не значи дека не може да продолжите со ваквиот режим на исхрана и понатака.


Појадокот секој ден е ист, а се состои од грејпфрут, кафе или чај без шеќер, парче препечен леб или тост.
Прв ден
Ручек: Мешано месо, домат, кафе, лимонада без шеќер
Вечера: Риба од конзерва или на жар, салата од свеж сезонски зеленчук, обарен зеленчук, тост, грејпфрут


Втор ден
Ручек: Овошна салата, дозволени се сите видови овошје, не е важно дали суво или свежо
Вечера: Ќебапи, домат, целер и маслинки


Трет ден
Ручек: Туна салата со лимон
Вечера: Бифтек или некое друго месо на жар, сезонска салата
Четврти ден
Ручек: Две сварени јајца, сирење
Вечера: Варено пилешко месо или пилешко месо на жар, свежа сезонска салата, тост
Петти ден


Ручек: Сирење, обарен спанаќ, тост
Вечера: Риба од конзерва или на жар, мешана салата, обарено овошје, тост


Шести ден
Ручек: Овошна салата
Вечера: Варено пилешко месо или пилешко месо на жар, свежа сезонска салата
Седми ден
Ручек: Пилешко месо на жар или варено, обарен зеленчук, грејпфрут
Вечера: Месо на жар, краставица, целер, домат.

loading...