Жестока дебата за и против референдум во ЦК на ВМРО

Loading...

Како што дознаваме од наши извори внатре во ЦК на ВМРО имало сериозна поделеност и жестока дебата на тема РЕФЕРЕНДУМ. Иако партиската врхушката е „ветена“ дека ќе одработи да „помине“ референдумот, а да глуми дека е против, овозможувајќи истиот да добие на излезност, добар дел од членовите на ЦК веќе гледаат дека со ова се „заглибува“ длабоко во кал. И кренале глас иако кон јавноста ќе се направи обид да се „сервира“ единство.
Конечно добро е тие што размислуваат различно, иако Мицковски ги „чисти“ повеќе од 6 месеци да кажат гласно и јавно дека не е целата партијата импрегнирана и врзана од странските антимакедонски интереси. Во спротивно партијата ќе го продолжи процесот на одвојување од членството кое јасно, јавно и енергично го осуди обидот за менување на името и одењето на референдум го смета за предавтсвто на македонските национални интереси. 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...