Заборавете на хартијата и панделките: Овој начин на завиткување подароци го полуде светот

Loading...

Јапонците се едноставно господари на разни вештини кои честопати нè оставаат без зборови. Една таква е Фурошики – традиционален јапонски метод за завиткување подароци со парче ткаенина. На овој начин, навистина можете да завиткате секаков вид и форма на подароци.
Потребна ви е парче ткаенина, шал или марама во форма на квадрат, а ефектот е уште подобар ако ткаенината има страни во различни бои. Покрај тоа, овој метод е исто така еколошки, бидејќи лицето на кое ќе го дадете подарокот може да ја користи ткаенината или шалот, додека хартијата и леплива лента ќе станат отпад.

loading...