Загаденоста високо над дозволената-Македонија се труе

Loading...

И синоќа загаденоста на воздухот беше огромна, граѓаните ширум Македонија дишат отрови.
Според измерената концентрација на ПМ10 честички во воздухот измерена во 20 часот, рекордот го сруши Куманово со 411 µg/m³. Само чекор зад него беше Кавадарци, а го следеа Гостивар и Битола.
Иако загаденоста е огромна и во сите населби во Скопје мерните станици не работат.

loading...