Заев: Зборот “педер” го употребив за да дадам карактерна особина, а не да означам сексуална припадност

Loading...
По реакциите на неговата изјава премиерот Зоран Заев на официјалниот Твитер профил напиша дека зборот “педер“ го употребил за да даде карактерна особина, а не да означи сексуална припадност.
“ЛГБТИ заедницата ја има мојата голема почит. Затоа, пред да го употребам зборот “педер“ упатив извинување. Тој збор го употребив за да дадам карактерна особина, а не да означам сексуална припадност. Извинување за ЛГБТИ луѓето. Ќе се борам за нивните права, како и до сега”, напиша Заев.
Зоран Заев
@Zoran_Zaev
ЛГБТИ заедницата ја има мојата голема почит. Затоа, пред да го употребам зборот „педер“ упатив извинување. Тој збор го употребив за да дадам карактерна особина, а не да означам сексуална припадност. Извинување за ЛГБТИ луѓето. Ќе се борам за нивните права, како и до сега.
252 
Twitter Ads info and privacy
290 people are talking about this

loading...