Заев на Малта говорел на дека името е решено а идентитетот и јазикот заштитени

Loading...

Наши извори од Малта велат дека Заев се пофалил дека е решено името без менување на јазикот идентитетот на нас МАКЕДОНЦИТЕ. Наводно во тоа не смеело да се чепка и Грците сфатиле дека ако инсистираат на таа тема никогаш нема да се реши проблемот. Името ќе биде или „Северна“ или „Горна“. А како што рековме јазикот и националноста не се менуваат. Ова решение требало да добие масовна прифатливост меѓу нашите партии и 2/3 во парламентот. За што ќе бидеме наградени од ЕУ со фондови и од НАТО со специјален статус. Овие денови во Македонија ќе започне масовна кампања на тема, да се припремат пошироките маси да се прифати ова „историска победа“ без која не се може. ВМРО-ДПМНЕ како што дознаваме исто така ќе свири по овие ноти, за да не се „закача“ со меЏународната.

По се изгледа манџата ни е забиберена. Па да видиме како ќе се одвиваат работите натака деновиве.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...