Заев потврди дека го сменил името со само 17% поддршка од граѓаните

Loading...

Премиерот Зоран Заев во неговото гостување на “Клан“ Телевизија потврди дека немаше поддршка од граѓаните за да го потпише Договорот од Преспа и да го промени името на Република Македонија.
– Во времето кога го потпишав Договорот од Преспа, преку делегирајќи го потписот на Никола Димитров, јас бев во преговарачкиот тим, јас ги водев преговорите со Алексис Ципрас, имаше само 17 % поддршка од граѓаните за новото име Република Северна Македонија, изјави Заев.
Со оваа изјава Заев практично призна дека работи спротивно на волјата на граѓаните и по секоја цена без поддршка ги распродава државните интереси на Македонија.

loading...