Замина, но не во заборав

Последен пат се виделе два дена пред за секогаш да си замине од овој свет. Бевме кај него дома и игравме карти. Влатче победи и беше многу среќен- изјави Ана во емисијата „Бекстејџ“.
Иако тоа беше детска љубов, за Влатко и Ана медиумите пишуваа уште многу години подоцна, изјави мајката на Ана актерката Силвија Стојановска, сопруга на прерано починатиот актер Ненад Стојановски на која Влатко во тоа време и се обраќал со „мамо“.
Ана Стојановска, исто така актерка и ќерка на Ненад Стојановски, и прерано починатиот пејач Влатко Илиевски беа еден од најубавите парови на македонската јавна сцена во нивната детска љубов.