Замор, дебелеење, чувство на студ – знаци кои укажуваат дека сте заболеле…

Loading...

Овие и неколку други симптоми се поврзуваат со болести на тироидната жлезда, која после дијабетисот е една од најраширените болести на светот.
Според податоците на Светската здравствена организација, дури 2 милијарди луѓе имаат проблеми со оваа жлезда…

Најчести симптоми кои укажуваат на пореметување на оваа жлезда се:
-чувство на исцрпеност
-се чувствувате нервозно
-нагли промени на апетитот
-сува кожа
-болка во мускулите
-промена на времето за спиење
Она што е многу важно е тоа дека треба да обрнете внимание на исхраната и за почеток исклучете ја секоја храна која содржи глутен као што се тестенините и лебот.

loading...