Заработуваат од продавање плагијати – работи што Amazon не сака да ги знаете

Loading...

Amazon е една од најбогатите компании во светот, а нејзиниот основач Џеф Безос се чини дека сака да го освои светот. Amazon започна како онлајн продавница за книги во 2004-та, пред да се претвори во гигантот што го знаеме денес.
Моментално Amazon поседува и бројни други компании, како Whole Foods, Audible и IMDB, но крие и тајни што Безос сигурно не сака да протечат во јавноста.
На пример, знаевте ли дека неретко, Amazon продава плагијати? Многу потрошувачи забележале дека иако порачуваат од оригинален бренд и плаќаат цена како за оригинал, од компанијата им испратиле плагијат.

loading...