За да те ценат, треба да имаш став! Браво Македонци! – Шешељ

Македонскиот народ, јуначкиот македонски народ победи им покажа на сите какво им е достоинството, гордоста, националната свест, изјави Шешељ.
Јас никогаш повеќе нема да го оспорувам македонскиот народ. Ако македонците не се срби, тогаш ни се најблиски на нас србите. Немаме на светот етнички поблизок народ од македонскиот.
Само тоа што се вика Вардарска Македонија и што го ослободи српската војска денес е независна Македонска држава, а останатото не е.
Односот на србите спрема македонците бил најсиправен. Тоа го покажува ова, вели Шешељ во интервју за српски медиум.

Loading...