ЗА МАСЛОТО ДА НЕ ВИ ПРСКА, КОРИСТЕТЕ ЈА ОВАА НАМИРНИЦА! Овој трик ќе ви го олесни готвењето!

Loading...

Кога ќе помислите на пржење на храна, дали ви се крева косата од помислата на чистење на маслото што прскало за време на подготовката?
Постои едноставен трик за да се спречи ова прскање, а ретко кој го знае.
Трикот за да го спречите ова е да додадете малку сол во тавата штом ќе го додадете маслото, пред да се загрее.
Покрај тоа, добро исушете ги состојките пред да ги ставите во маслото. Исто така, важно е храната што ја ставате на загреаното масло да не е влажна (комбинацијата на влага и топло масло води до прскање). Исушете ги и лесно, со помош на шпатула, спуштете ги во тавата, од што е можно помала височина.
За да може вашата кујна да биде што е можно почиста по пржењето, важно е тавата да не биде премногу плитка. Значи, користете подлабока или, уште подобро, тенџере.

loading...
Loading...