За седум дена, заразени 1,8 милиони луѓе , најголем број новозаразени од почетокот на пандемијата

Loading...

Бројот на потврдени случаи на коронавирус во светот се зголеми за 1,8 милиони во последните седум дена, што значи дека најголем број новозаразени од почетокот на пандемијата е забележан во изминатата недела.

Коронавирусот досега е потврден кај повеќе од 19,5 милиони луѓе ширум светот, а Америка и Азија остануваат во фокусот на пандемијата.

Досега повеќе од 720.000 луѓе умреле од вирусот , а повеќе од 12,5 милиони луѓе се оздравени, покажуваат податоците на веб-страницата „Worldometers“.

 

loading...