За сите силни жени, кои никој не ги прашува колку се изморени, исплашени, загрижени…

Кога другите те гледаат како силна жена, мислат дека не ти е потребно ништо и никој, дека можеш да се носиш со било што и дека можеш да се издигнеш над секоја ситуација.
Моќниот текст кој кружи низ социјалните мрежи, КУРИР ви го пренесува во целост:
Дека не ти треба некој кој ќе те сослуша, ќе се грижи за тебе и ќе ти угодува.
Кога те доживуваат како силна жена, очекуваат од тебе да ги решаваш нивните проблеми. Ти се обраќаат тебе и мислат дека ти не мораш да се обраќаш никому.


Силната жена не ја прашуваат дали е изморена, дали пати или не успева во животот, дали има стравови и грижи. Важно им е само таа да биде секогаш тука за нив: светилник во маглата, островот во морето.
На силната жена не ѝ се простува. Ако ја изгуби контролата, станува слаба во нивните очи. Ако се изнервира, ќе ја наречат хистерична.
Но, никој не го интересира колку енергија е потребно за да бидеш таа силна жена.
Почитувај ги силните жени во животот, дај им почест и поддржи ги, бидејќи и на нив некогаш им е потребно да бидат сослушани, пазени и сакани. Понекогаш им е потребно само да одморат.

Loading...