За љубовта на која не и беше судено

Loading...

Постојат љубови на кои е им е судено да траат, кои горат со времето и оставаат огромен впечаток на нас. Не можеме да избегаме од нив, секој од нас има барем една таква љубов во животот.
Доаѓаат како силен дожд во лето, ни го менуваат животот, ни даваат сила да ги направиме работите кои не сме ни мислеле дека можеме да ги направиме. Таквата љубов ни дава сила, ни дава енергија, нè менува од корен. Сакаме со интензитет и мож, како што не сме ни мислеле дека можеме да сакаме. Сакани сме со истата сила и енергија.


Но, штом сето тоа заврши мислиме дека никогаш веќе нема да сакаме на ист начин, и веројатно сме во право.Оваа љубов е една од најмоќните работи кои можат да ни се случат во животот. Таа е посебна, најсилна е кога е возвратена на истиот начин. Не знаеме кога ќе и дојде крајот, но често се прашуваме каде била таа личност досега.
Постојат љубови кои не можат да траат, кои имаат силен интензитет и постојат за да ни покажат колку можеме да сакаме.

loading...