Здравко Чолиќ за Канал5: За мене и Солун и Скопје се Македонија

Нема појасна и попрецизна мисла која што еден естраден уметник ја камал во последно време. Додека таканаречените македонски ѕвезди пееја во еден глас за промена на името, продавајќи се за ефтини пари и во име на пропаганда, Здравко изјави дека за него едно те исто е Македонија во последните 50 години.
А тоа е дека и Солун и Скопје се Македонија.
Фала ти Здравко. Вака зборува слободен човек кој не се продал за златници, или за евра.
Па може е време на него да се угледа и некој од македонските јавни личности. 

Zdravko Colic – Afrika – (Official Video)